Wat is Microsoft Dynamics 365?

De geïntegreerde cloud-based ERP-oplossing van Microsoft.

business central dynamicsconsultants

Een cloud-based businessplatform

Microsoft Dynamics 365 is het businessplatform van Microsoft en is een verzameling bedrijfsapplicaties in de cloud. Deze applicaties zijn gebaseerd op de ERP en CRM-oplossingen van Microsoft en integreren naadloos met andere Microsoft producten zoals Power BI en Office 365. Microsoft Dynamics 365 is een totaaloplossing in één clouddienst.

Dynamics NAV (NAVISION) en Dynamics AX zijn ook onderdeel van deze clouddienst, waarbij Dynamics NAV is vervangen door Microsoft Dynamics 365 Business Central en Finance and Operations het alternatief is voor Dynamics AX.

Met Dynamics 365 heb je een portfolio van intelligente bedrijfsapplicaties tot je beschikking om je boekhouding en andere bedrijfsprocessen efficiënt te sturen, te digitaliseren en te automatiseren!

Applicaties

Binnen Microsoft Dynamics 365 zijn er specifieke business apps of applicaties beschikbaar voor Sales, Field Service, Customer Service, Project Service Automation, Marketing, Operations, Finance en Customer Insights.

Alle apps en alle data binnen de apps worden met elkaar geïntegreerd, waardoor alle belangrijke bedrijfsprocessen vanuit één plaats beheerd kunnen worden. Via een eenvoudig navigatiemenu kun je van de ene app, bijvoorbeeld Sales, naar de andere app, bijvoorbeeld Customer Service, navigeren

business central dynamicsconsultants

Integratie met Office 365

Microsoft Dynamics 365 is volledig geïntegreerd met Office 365. Deze integratie zorgt ervoor dat medewerkers veel efficiënter en productiever werken. Zo worden op het moment dat een medewerker een e-mail ontvangt van een klant, alle klantgegevens en klantinteracties van deze klant, die zijn opgeslagen in Microsoft Dynamics 365, ook direct zichtbaar in Outlook. Dit zorgt ervoor dat een medewerker optimaal kan communiceren met je klanten.

Ondersteuning van het oude Dynamics NAV

Op NAV 2017 en 2018 na biedt Microsoft geen support meer aan voor NAV. De support bestaat enkel nog uit functie-updates.

  • NAV 2009 Geen ondersteuning
  • NAV 2013 Geen ondersteuning
  • NAV 2015 Geen ondersteuning
  • NAV 2016 Geen ondersteuning sinds 13 april 2021
  • NAV 2017 Geen ondersteuning meer vanaf 11 januari 2022
  • NAV 2018 Geen ondersteuning meer vanaf 10 januari 2023

Als jij momenteel Dynamics NAV gebruikt, maar nog niet klaar bent voor een overgang naar Dynamics 365 Business Central, dan is jouw beste korte termijn strategie gericht op het upgraden naar de nieuwste versie van Dynamics NAV on-premise. Op die manier stel je namelijk de ondersteuning voor de komende jaren veilig.

Wil je graag op korte termijn upgraden naar Business Central? Neem dan contact op met ons op! Na een korte, gratis analyse kunnen wij exact bepalen wat nodig is om te moderniseren of te upgraden, waarna we een fixed-price aanbod zullen doen. Geen risico’s, onduidelijkheid over kosten en verrassingen achteraf. We bieden een aanpak die jouw bedrijfsvoering verbetert en niet complexer maakt. Hiermee ben je klaar voor de toekomst, profiteer je van de innovaties die Microsoft met Business Central biedt en bespaar op je IT-kosten!

Maak je bedrijf klaar voor de toekomst en stap over naar Business Central!

– Geen dure updates meer –
– Volledig cloud –
– Integratie met Office –

Meer lezen wat de voordelen zijn? Download dan ons whitepaper.

Whitepaper Overstappen van Dynamic NAV naar Business Central - DynamicsConsultants