Microsoft Dynamics 365 Business Central

De alles-in-één bedrijfsoplossing van Microsoft. Volledig cloud-based.

business central dynamicsconsultants

Complete oplossing speciaal voor het mkb

Je gebruikt voor je bedrijfsvoering al de nodige Microsoft-applicaties. Je medewerkers zijn gewend aan Excel, Outlook en Word. Wellicht ‘zit’ je al op Microsoft 365 (voorheen Office 365) en ben je klaar voor een volledige cloudtransitie. Niet vreemd als je bedenkt dat Microsoft al sinds lange tijd een marktaandeel van 75-80% wat betreft besturingssystemen heeft. Van alle bedrijven die in een cloud-platform werken, werkt inmiddels 75% met Microsoft 365. Vooral het mkb adopteert de cloud steeds meer als kantooroplossing.

Een keuze voor een Microsoft Dynamics alles-in-een bedrijfsoplossing is dan logisch. Microsoft Dynamics 365 Business Central bevat de volgende modules:

Boekhouding

CRM

Inkoop

Verkoop

Productie

Services

Projecten

Voorraadbeheer

Dynamics 365 Business Central is een volledige cloud-based ERP-oplossing van Microsoft, volledig geoptimaliseerd voor bedrijven met 1 tot 250 medewerkers. Business Central is de opvolger van Dynamics NAV en Navision.

Sterke integratie met Microsoft 365 (voorheen Office 365)

Microsoft Dynamics 365 Business Central is sterk geïntegreerd in bekende Office-producten als Outlook, Word en Excel. Microsoft 365 brengt alle informatie bij elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving, toegankelijk voor iedereen binnen het bedrijf. Het bewerken en delen van documenten, agenda’s en andere tools maakt samenwerken met collega’s en relaties makkelijk en overzichtelijk.

Microsoft 365 biedt een complete set tools om al je werkprocessen mee te verbeteren. Door slimme functionaliteiten te integreren kun je op het 365-platform klanten waarde bieden op elk contactpunt, de verkoopproductiviteit verhogen en jouw klanten een uitzonderlijke service bieden! Kortom, deze combinatie biedt een basis voor een modern, efficiënt werkend bedrijf.

Dynamics Business Central en Office 365

Cloud-based en maandelijks abonnement

Business Central is volledig cloud-based en overal te gebruiken. Het vereist geen installatie op eigen servers meer. Met de Business Central-app voor iOS of Android heb je zelfs op je telefoon overal en altijd inzicht in al je cijfers en bedrijfsprocessen.

Tweemaal per jaar brengt Microsoft een grote update uit met nieuwe functies en aanpassingen. Deze updates verlopen geheel automatisch en zijn onderdeel van je maandabonnement. Zo beschik je altijd over de laatste versie van Business Central.

Business Apps

Er zijn vele apps beschikbaar die de functionaliteit van Business Central verder verrijken. Denk hierbij aan webshopconnectoren, oplossingen voor goederenscanning, factuurverwerking, voorraadoptimalisatie of documentmanagement.

Groot voordeel: deze apps zijn gemaakt door specialisten, het zijn bewezen oplossingen die maandelijks opzegbaar zijn. En niet geheel onbelangrijk: je hebt de garantie dat deze apps blijven werken bij elke update van Microsoft Business Central. Duur maatwerk behoort daarmee tot het verleden.

Business Intelligence en Artificial Intelligence

Naast de koppeling met Office 365 heeft Business Central ook koppelingen met PowerBI, PowerAutomate en PowerApps. PowerBI biedt managementdashboards gebaseerd op data uit Business Central. Microsoft investeert stevig in Artificial Intelligence (AI) waarmee de software op basis van data-analyse voorspellingen doet voor bijvoorbeeld de voorraad, het betaalgedrag van klanten en de cashflow.

Whitepaper: Overstappen van Dynamics NAV naar Business Central

Maak je nu gebruik van Dynamics NAV? Wanneer stap jij over naar Business Central? Welke vragen moet je beantwoorden om te komen tot een juiste keuze? Welke mogelijkheden biedt Business Central? Moet je dan in de cloud gaan werken?

In dit whitepaper beantwoorden wij zoveel mogelijk vragen en helpen je om te komen tot een onderbouwde keuze voor een upgrade. Een uitgebreid whitepaper boordevol tips en overwegingen voor de CEO en CFO.

Neem contact met ons op

Wil je liever teruggebeld worden of digitaal je vraag stellen? Gebruik dan ons contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.